Lenen

Je kan bij De Zonnige Woonst geen lening afsluiten. Wij kunnen je wel informeren over een aantal instanties waar je terecht kunt om goedkoop te lenen:

 

Elk zijn Huis Hamme

Elk zijn Huis is de grootste sociale kredietmaatschappij van West- en Oost-Vlaanderen met “waarborg van het Vlaams Gewest”. Je kan bij hen terecht voor het afsluiten van een hypothecaire lening voor de aankoop of bouw van een woning of voor renovatie- en verbouwingswerken.

Zij hebben een vestiging in Hamme:

Elk zijn huis, Damstraat 4, 9220 Hamme
tel. 052 – 479 042 of info@elkzijnhuishamme.be
www.elkzijnhuishamme.be

 

De Vlaamse Woonlening

De Vlaamse Woonlening is het woonkrediet van de VMSW (Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen). De Vlaamse Regering subsidieert deze hypothecaire woonlening. Klik hier voor meer  informatie over wie kan lenen, hoeveel je kan lenen, de kosten van een lening, de rentevoet, de voorwaarden en de verplichtingen die aan een lening verbonden zijn.

 

Het Vlaams Woningfonds

Het Vlaams Woningfonds kent sociale woonkredieten toe aan gezinnen en alleenstaanden met een reglementair begrensd inkomen voor:

  • de aankoop of het behoud van een woning of appartement, eventueel gecombineerd met werken
  • werken aan een woning of appartement

Meer info vind je hier terug.

 

Verzekering gewaarborgd wonen

Het Vlaams Gewest bied je een gratis verzekering aan voor gewaarborgd wonen.

Als je door onvrijwillige werkloosheid of arbeidsongeschiktheid inkomensverlies zou lijden, wordt een deel van de maandelijkse aflossing van de hypothecaire lening betaald door deze verzekering. De verzekeringspremie is volledig ten laste van het Vlaams Gewest.