Nieuws

dinsdag, 14 februari, 2023 - 15:33

Meer dan 5000 zonnepanelen op 700 woningen, een investering van 4 miljoen euro en een geïnstalleerd vermogen van 2 MWp, dat staat er in samenwerking met ASTER cv op onze planning voor de komende jaren. Maandag 13 februari is aannemer Energyvision van start gegaan met de eerste installatie van 166 zonnepanelen in het Zonnehof in Hamme.

Sinds 1 januari 2023 verwacht de Vlaamse overheid dat je je inschrijft bij de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) als je nog niet werkt en als je tussen 18 en 65 jaar oud bent. Op deze manier wil de Vlaamse Regering jouw kansen op de arbeidsmarkt en in de maatschappij vergroten. Ben je niet zeker of we van jou een inschrijving bij de VDAB verwachten? Klik dan hieronder op lees verder.

vrijdag, 3 februari, 2023 - 11:03

Zin in maatschappelijk relevant werk? Geloof je in de kracht van een duidelijke en heldere communicatie? Zin om in een dynamisch en enthousiast team mee te draaien?

Lees dan ons vacaturebericht hier: Vacature communicatiemedewerker [PDF]

donderdag, 19 januari, 2023 - 08:33

Alle huurders ontvangen rond deze tijd de infobrochure van 2023 in hun brievenbus.
Papieren exemplaren zijn verkrijgbaar op het secretariaat.

Je kan de infobrochure ook digitaal lezen : Infobrochure 2023

Vorige versies kan je raadplegen op het publicatieoverzicht.

dinsdag, 17 januari, 2023 - 13:02

De Zonnige Woonst gaat op zoek naar een ontwerpteam voor een nieuwe opdracht in de Mandemakerstraat, Kleine Mandemakerstraat en Kleinhulst. Hiervoor schrijven we een architectuurwedstrijd uit. Lees de details over de wedstrijd hier

De Vlaamse overheid hervormde in 2022 het sociale huisvestingslandschap. Het aantal aanbieders van sociale woningen wordt van 134 samengebracht tot 42. Hamme en Zele hebben daarop beslist hun krachten te bundelen en creëren nu één woonmaatschappij voor de bouw, verhuur en verkoop van sociale woningen op hun gezamenlijk grondgebied. De nieuwe woonmaatschappij gaat ‘de Thuisbouwer’ heten. Lees het uitgebreide nieuwsbericht over de fusie en de woonmaatschappij de Thuisbouwer door hier te klikken.

Momenteel zijn de werken van start gegaan in twee van onze projecten. Enerzijds het project in de Populierenstraat, op de hoek met de Veldstraat, bestaande uit de nieuwbouw van 3 woningen en het project op de Moerheide en de Evangeliestraat, bestaande uit de totaalrenovatie van 4 woningen. 

woensdag, 14 december, 2022 - 14:38

Als je huurt bij De Zonnige Woonst ontvang je deze maand je nieuwe huurprijs voor 2023. Over het hele land stijgen de huurprijzen fors door de economische crisis, de hoge energieprijzen en de stijgende kosten van goederen en diensten. Dit zorgt voor een hoge inflatie. Jammer genoeg ontsnapt ook de sociale huur niet aan deze stijgingen. De waarde van je woning heeft een invloed op de berekening van de sociale huurprijs. Ook jouw inkomen en gezinssituatie bepalen uiteraard nog steeds mee het uiteindelijke huurgeld dat je betaalt.

maandag, 28 november, 2022 - 11:38

 

Op zaterdag 3 december gaat voor de tweede keer de City Nightrun door Hamme.

De lopers en wandelaars passeren doorheen verschillende interessante gebouwen en locaties. Zo gaat het parcours ook door verschillende projecten en gebouwen van De Zonnige Woonst, telkens begeleid door leuke spektakels of animaties. Meer informatie is te vinden op www.nightrunhamme.be.

dinsdag, 13 september, 2022 - 10:05

Het sociaal tarief is een maatregel om personen of gezinnen die behoren tot bepaalde categorieën van rechthebbenden te helpen om hun energiefactuur te betalen.  Het sociaal tarief is een gunstig tarief voor elektriciteit, aardgas of warmte.  Het is identiek in heel België, ongeacht de energieleverancier of de netbeheerder.

Tijdelijke uitbreiding sociaal tarief aan personen die recht hebben op de  verhoogde tegemoetkoming - Praktisch | FEBEG Federatie van de Belgische  Elektriciteits- en Gasbedrijven