Jij kan het!

Op het youtube-kanaal van "Ketnet Musical" werd zondag 20 juni de videoclip gepubliceerd bij het liedje van de nieuwe Ketnet-Wrapper Gloria Monserez.  Deze clip werd in Hamme, in Tasibel opgenomen.  In haar liedje steekt de zangeres jongeren een hart onder de riem en moedigt ze aan om hun dromen te volgen.  Wij steunen deze boodschap volledig! Neem zeker eens een kijkje op https://www.youtube.com/watch?v=-A-eIICPaMw.

De aandachtigen hebben zeker gezien dat de clip opgenomen is in een oude fabriekssite: de Tasibel-site.  De fabriekssite, opgericht in 1923 en actief tot 2019, bruist sinds haar sluiting nog steeds van het leven.  Sinds de overname van de grond en gebouwen door De Zonnige Woonst worden de fabriekshallen namelijk opengesteld voor allerlei activiteiten.  Zo worden er fotoshoots georganiseerd, politie- en brandweeroefeningen gehouden, en nu dus ook videoclips opgenomen.  Zelf organiseerden we er ook een rondleiding op de Open Monumentendag op 13 september 2020.

En we plannen nog meer!  Zondag 27 juni vindt een tentoonstelling van de curisten 'beeldende en audiovisuele kunsten' van de Academie Hamme plaats in de fabriekshallen. Inschrijven kan via https://www.academiehamme.be/reserveren-tasibel.

Heb je interesse in de geschiedenis en toekomst van de Tasibel-site? Alles hierover kan je lezen op https://woonwijktasibel-hamme.be.