Volkstuinen Moerheide

Eind 2019 besliste De Zonnige Woonst om op de achterliggende ruimte van haar sociale huurwoningen in de Moerheide/Evangeliestraat enkele volkstuintjes te creëren. De Zonnige Woonst stelde een landschaps- en tuinarchitect (Green Pro) aan en enkele weken later was er een prachtig ontwerpplan. De effectieve uitvoeringswerken werden bijgevolg gegund aan Spoor2 en niet veel nadien konden de volkstuintjes al in verhuring.  

Aan deze volkstuintjes ontbraken enkel nog de bijhorende tuinbergingen voor onze enthousiaste tuiniers. De tuinbergingen kwamen tot stand door middel van een samenwerking met Richtpunt Campus Hamme. Dit leek ons de ideale gelegenheid om een leerrijke ervaring te bieden aan de leerlingen houtbewerking. In samenspraak met de school werd het nodige materiaal op de campus geleverd waar de studenten ijverig aan de slag gingen. Enkele maanden later werden de tuinbergingen dan ook effectief geplaatst.

Richtpunt Campus Hamme: “Het zijn de leerlingen van het vierde jaar houtbewerking die onder leiding van hun leerkracht de tuinbergingen hebben gemaakt en geplaatst. Onze school engageert zich regelmatig voor externe projecten met een sociaal karakter. Hiermee willen we onze bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap en onze leerlingen laten ervaren dat hun vakkennis zinvol is en hen in staat stelt dingen te realiseren waarmee ze andere mensen gelukkig kunnen maken.

Het projectmatig werken in klasverband is meteen ook een oefening voor latere samenwerking in bedrijven. De realisatie gebeurde niet enkel tijdens de lessen, maar ook in de vrije tijd van leerlingen en leerkracht.”

Interesse in het huren van een moestuin? Inschrijven op de wachtlijst kan via het telefoonnummer 052 – 470 471 of via inschrijvingen@dezonnigewoonst.be