Zonnepanelen in het Zonnehof, de start van...

Meer dan 5000 zonnepanelen op 700 woningen, een investering van 4 miljoen euro en een geïnstalleerd vermogen van 2 MWp, dat staat er in samenwerking met ASTER cv op onze planning voor de komende jaren. Maandag 13 februari is aannemer Energyvision van start gegaan met de eerste installatie van 166 zonnepanelen in het Zonnehof in Hamme.

Enorm zonnepotentieel

We hebben een groot zonnepotentieel, een groot aantal goed geörienteerde geschikte daken om zonnepanelen op te plaatsen. Met ASTER plant De Zonnige Woonst de komende jaren zo’n 5.250 zonnepanelen op 700 woningen, goed voor een totaal geïnstalleerd vermogen van 2 MWp. Dit komt neer op een totale investering van meer dan 4 miljoen euro.

ASTER, de vennootschap opgericht voor en door de sociale huisvestingssector, ondersteunt ons maximaal bij het gebruiken van ons zonnepotentieel en bij andere energie- en duurzaamheidsvraagstukken. De bewoners van sociale woningen met ASTER-zonnepanelen, betalen minder op het moment dat de zon schijnt.

Triple-win situatie

Als eigenaar zijn we vanuit De Zonnige Woonst het best geplaatst om investeringen te doen in zonnepanelen op de daken van onze woningen. Dankzij ASTER helpen we de energiefactuur van onze huurders te verlagen en helpen we energiearmoede aan te pakken. Ook het energielabel van onze woning verbetert met de plaatsing van de zonnepanelen. Dat we dan ook nog ons steentje bijdragen aan een beter klimaat, is helemaal mooi meegenomen. Een triple-winsituatie dus. En wat nog mooier is, is het feit dat we starten in het Zonnehof, symbolischer kan bijna niet.

De opgewekte elektriciteit die niet meteen wordt verbruikt door de huurders, verkopen we. De opbrengsten vloeien  terug naar ons om te investeren in sociale doeleinden. De opbrengsten kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor sociale huurders die geen directe toegang hebben tot zonne-energie of andere duurzaamheidsinitiatieven.