Huurappartementen Dennen- en Populierenstraat

Aantal huizen

0

Aantal appartementen

27

Planning

2019-2022

Prijsraming

€ 4.997.891,00

Het appartementsgebouw in de Dennenstraat was één van de oudste uit het huurpatrimonium en dateerde van 1960.  We hebben het geplande totaalrenovatieproject noodgedwongen stopgezet wegens stabiliteitsproblemen. We onderzochten de mogelijkheden voor een nieuwbouwproject en stelden via een architectuurwedstrijd een ontwerpteam aan. S3architecten haalde de opdracht binnen en tekende het definitieve ontwerp. De sloopwerken werden uitgevoerd door de firma Cosmo Afbraakwerken uit Baasrode. Het gebouw is ondertussen definitief uit het straatbeeld verdwenen en we verkregen ondertussen de bouwvergunning.

In de plaats van de site traditioneel op te vatten als een omsloten binnengebied langs de Dennen- en Populierenstraat, zullen de bouwblokken dwars worden ingepland. Zo ontstaan meerdere pleintjes die het geheel zullen openbreken en de Oostkouterstraat verbinden met de Populierenstraat. Deze pleintjes zullen deel uitmaken van de publieke ruimte en vormen binnenwegen voor voetgangers en fietsers. Dit creatieve ontwerp zal in grote mate bijdragen tot kwaliteitsvol wonen met woonruimten die niet direct aan de straat grenzen.

Er komt een gevarieerd aanbod: 4 eenheden met 1 slaapkamer, 20 appartementen met 2 slaapkamers en 3 appartementen met 3 slaapkamers. Er komt een ondergrondse parking en een lift in elk van de woonblokjes. Elke woning krijgt een eigen terras of balkon.

Dit kernversterkende project zal samen met onze andere projecten in de wijk sterk bijdragen aan de opwaardering van de Oostkouterwijk. In afwachting van de werken werd de site aangelegd met gras als speelveld en met een bijenweide.

Meer informatie kan u vinden onder "project Dennenstraat".