Huurappartementen Kerkstraat Waasmunster

Huurappartementen Kerkstraat Waasmunster
Huurappartementen Kerkstraat Waasmunster

Aantal huizen

0

Aantal appartementen

2

Planning

2019-2020

Prijsraming

€ 387.744,09

De sociale huisvestingsmaatschappij De Zonnige Woonst plant de verbouwing van Kerkstraat 65 op een aantrekkelijke locatie aan het kerkplein in het centrum van Waasmunster. Deze woning vormde vermoedelijk één geheel met de aangrenzende woning en sluit er mooi bij aan. Het pand behoort tot het bouwkundig erfgoed. De gevel zal daarom volledig bewaard blijven en gerestaureerd worden.

Achter de historische gevel zal er wel heel wat veranderen. We verbouwen het pand tot een meergezinswoning met twee appartementen. Het origineel volume blijft bewaard: de voor- en zijgevel blijven behouden en het nieuwe dak volgt het origineel
volume. Achterliggend komt een uitbouw in verschillende volumes. Op de gerestaureerde voorgevel na werken we het geheel uniform af met een cementpleister die ook qua kleur goed aansluit bij voorgevel.

Het historisch karakter blijft in het ontwerp van Geert De Groote Architecten bvba prominent aanwezig. De woningen krijgen een speelse ruimtelijkheid met oog voor detail, duurzaamheid en materialiteit. Ze zullen ondanks hun beperkte oppervlakte ook functioneel erg efficiënt worden ingericht.