Huurappartementen met ondergrondse garages Schoolstraat - res. dr. Hylebos

Aantal huizen

0

Aantal appartementen

24

Planning

2014 - 2016

Prijsraming

€ 2.688.597,79

De bouw van 24 huurwoningen en 19 ondergrondse parkeerplaatsen op het Varkensmarktje naar een ontwerp van de Hamse architect Jan Saeys is bijna af: de oplevering van het project is voorzien begin 2016.

In 1995 nam De Zonnige Woonst in overleg met het toenmalige gemeentebestuur het initiatief om het verpauperde en deels leegstaande Varkensmarktje in te vullen met een nieuwbouwproject. De ondertussen gesloopte woningen dateerden uit de periode 1890-1900 en bevonden zich in zeer slechte staat. De aankoop- en onteigeningsprocedures namen verschillende jaren in beslag en verliepen in samenwerking met de Hamse Investeringsmaatschappij (HIM).

Het ontwerp werd opgemaakt in 2011 door de Hamse architect Jan Saeys, bijgestaan door Abetec NV voor stabiliteitsstudie en speciale technieken. Residentie dokter Hylebos zal 24 appartementen bevatten met ondergrondse parkeerplaatsen. De groenzones komen aan de buitenzijde van het project zodat ook de omwonenden een gevoel van ruimte zullen ervaren.

De Zonnige Woonst besteedt in de nieuwe appartementen niet alleen aandacht aan isolatie en ventilatie maar ook aan functionaliteit en gebruikscomfort. Zo voldoen de woningen aan de strenge bouwnormen. Alle appartementen op het gelijkvloers en de appartementen die bereikbaar zijn met een lift zullen rolstoeltoegankelijk zijn.

Algemene ondernemingen Wyckaert uit Gent voert de bouwwerken uit voor een bestelbedrag van 2.688.597,79 euro exclusief BTW. Zij kregen de opdracht via een openbare aanbesteding toegewezen. De Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen bracht hierover een gunstig advies uit.

De nieuwe appartementen zijn in de eerste plaats gericht op de herhuisvesting van Hamse senioren en kleine gezinnen en beschikken over 1 of 2 slaapkamers.

De appartementen zijn sinds maart 2016 in verhuring.