Huurappartementen 'Residentie Merckpoel'

Toekomstbeeld Marktplein - Peperstraat
Beeld Marktplein - Peperstraat voor afbraak

Aantal huizen

0

Aantal appartementen

15

Planning

2019-2022

Prijsraming

€ 2.475.853,00

We organiseerden voor het bouwproject een architectuurwedstrijd, waarbij het architectenbureau Nero uit Gent het winnende ontwerp inzond. Dit ontwerp werd uitgewerkt tot een vergund bouwdossier. De bouwwerken werden uitgevoerd door de firma Everaert-Cooreman. 
De 15 nieuwe appartementen voldoen aan alle hedendaagse normen van comfort en energiezuinigheid. Als sociale huisvestingsmaatschappij besteden we heel veel aandacht – in al onze woonprojecten trouwens – aan toegankelijkheid, comfort, enz.  Ook energiezuinigheid staat hoog op de agenda. Zo besparen sociale huurders niet alleen op hun budget qua huurgeld maar ook qua energieverbruik. Ze zijn allemaal vlot bereikbaar op het gelijkvloers of met de lift.
Eén gelijkvloers appartement is volledig ingericht als rolstoelwoning met één slaapkamer. Dit betekent dat er geen drempels zijn om de woning te betreden, dat er voldoende ruimte voorzien is in de gangen en dat er brede deuren geïnstalleerd werden. De badkamer is ook speciaal ingericht met beugels aan het toilet en beugels met een zitje in de inloopdouche.
Eén appartement werd ingericht als éénslaapkamerappartement De 13 andere appartementen (gelijkvloers of bereikbaar met lift) werden omwille van de grote vraag ingericht als tweeslaapkamerappartementen.
Het complex is voorzien van een mooi ingerichte binnentuin met een pad door een bloemenweide dat leidt naar een gemeenschappelijk terras met de nodige zitbanken. Tussen de beplanting ligt een evenwichtsparcours, bestaande uit stap-palen. De gemeenschappelijke binnentuin van de aanpalende huurwoningen in de Peperstraat is aansluitend en is mee heraangelegd. 

Bekijk ons promofilmpje van residentie Merckpoel voor een fijne virtuele rondleiding doorheen het project.